Текстови

Разумевање проблема, а не морална осуда – кључ превазилажења друштвеног утицаја психопата

27. јануар. 2017. | Једини начин за превазилажење друштвеног утицаја психопата је разумевање њихове природе и деловање у складу са тим разумевањем, а не морална осуда, или насилна револуција. Ово је став водећих стручњака у области психопатологије, резултат историјског искуства, али и глас здравог разума. Цео текст.

 

Па(р)тократија у Србији – утицај психопатије на српско друштво

24. септембар 2016.| Симптоми патократије – владавине психопата, могу се запазити у Србији у забрињавајућој мери, кроз државне службе, власт, утицај средине, мобинг… Развоју ове, како кажу неки научници – најтеже друштвене болести, највише доприноси неинформисаност становништва о психопатији и њеном утицају на друштво, те се јасни знаци тог поремећаја често приписују примитивизму, обичној бахатости, нужди, па чак и некој врсти обичаја. Цео текст.

 

Они живе, ми спавамо – људи под владавином психопата и наука о злу

27. јун 2016.| Психопате владају обичним људима у многим државама и друштвима, данас можда више него икад раније – на шта указују одређена научна открићиа и сведочења. То постижу скривајући се иза маске идеологија нормалних људи, индоктринацијом, негативном селекцијом, употребом силе, али и што је најважније – користећи чињеницу да већина људи није свесна њихове праве природе. Цео текст.

Advertisements