ФОТО: Настављено сакупљање чепова на Петроварадинској тврђави за Мионино лечење

Урбани герила ратници из подземља, заједно са по неким човеком добре воље, сакупили су јуче на Равелину Свете Еугеније Римске на Петроварадинској тврђави око 50 хиљда пластичних чепова, као и других секундарних сировина, како би обезбедили део новца за лечење двоипогодишње Мионе Којадиновић.

И поред тешко издрживе летње врућине, група од неколико момака је сакупљање чепова започела од раног јутра. На то су се одлучили поучени искуством од прошле недеље, када су сакупљање чепова по врућини почели током дана. И поред чињенице да их је овај пут било мање, број чепова, у односу на прошлонедељних дванаест хиљада, се учетворостручио. Изгледа да је одлука да избегну велике врућине била добра.

-Ја сам упознао Миониног оца Душана са његовом будућом женом и Мионином мајком Иваном. Дошли смо да помогнемо Миони – рекао је током акција на Петроварадинској тврђави Живан Рајнић, породични пријатељ Којадиновића, који се до сада одазвао у обе акције.

-Оно што је још важније од новца за секундарне сировине, јесте публицитет који дајемо Мионином лечењу. Од када смо кренули са акцијама, број примљених донација СМС порукама за Мионино лечење се драстично повећао – каже Леон Шурбановић, први човек УГРИП-а. Он додаје и то, да ће за Миону бити дат и новац од продаје других сакупљених сировина, осим чепова.

Волонтери су поред чепова сакупили и две тоне другог отпада, без обзира на то, што су радници градских служби већ чистили овај део тврђаве после Егзита. Акција сакупљања чепова ће бити настављена и следеће недеље од раног јутра. Лечењу Мионе Којадиновић и даље можете помоћи слањем СМС поруке на број 3030, са текстом поруке „346“.

Фото, текст: М.П.