ФОТО: Завршено сакупљање чепова за Миону, у недељу обилазак подземља за две СМС поруке

Последња у низу акција сакупљања пластичних чепова као секундарних на Петроварадинској тврђави, како би се обезбедио део новца за лечење двоипогодишње Мионе Којадиновић, завршена је јуче.

У све три акције, одржане током протекла три викенда, сакупљено је око 100.000 пластичних чепова, као и  другог смећа, које је остало на Денс арени после Егзита, упркос томе што су градске службе почистиле Петроварадинску тврђаву после Егзита. Акцију је организовало удружење Урбаних герила ратника из подземља, а придружили су им се и многи други људи добре воље, попут чланова Алпинистичког одсека Новог Сада – који су учествовали и у јучерашњем завршетку акције. Како су раније оценили организатори, од већег је значаја скретање медијске пажње сакупљању новца за Мионино лечење, него сума која се може сакупити од продаје секундарних сировина.

Како кажу у УГРИП-у, борба за Миону се наставља. Следеће недеље у 18 сати и 30 минута одржаће се креативна радионица обиласка подземља Петроварадинске тврђаве. Цена учествовања на креативној радионици биће две СМС поруке за Мионино лечење послате искључиво тог дана – 20. августа. Заинтересовани се могу пријавити и сазнати више детаља на Фејсбук страници удружења. Сакупљању новца за њено лечење и даље можете помоћи слањем СМС поруке на број 3030 са текстом поруке: “346“.

Денс арена пре (слике горе) и после чишћења (слика доле).

Фото, текст: М.П.