ФОТО: Деда Мразеви са моторним ирвасима

Мотори брује на предновогодишњем сунцу, пролазнци на улици машу колони људи у црврним костимима, уместо јелке и чоколаде у ваздуху мирише бензин. Таква је била данашња атмосфера на новосадским улицама, када је неколико стотина новосадских бајкера, прерушених у Деда Мразове, продефиловало асфалтом Новог Сада, како би поделили новогодишње пакетиће најмлађима, у оквиру петнаесте традиционалне акције Мото Деда Мраз.

-Траса је  устаљена и позната. Кренули смо од Спенса ка Ветернику, до Дома за децу и омладину ометену у развоју. Затим идемо до дечије болнице, свратишта за децу улице и Центра за социјални рад, а на крају пролазимо кроз центар и идемо у Дуннавски парк. Деда Мраз је увек атрактиван, нарочито кад је на мотору – каже Зоран Матић, председник моторашког удружења „Апостоли“.

-Одушевљење на дечијим лицима види се сваки пут, посебно кад се појавимо са моторима. Слаткиши и поклони су споредна ствар, најбитније и деци и нама је да се осети та енергија. Свако ко има прилику и могућност, треба да помогне тој деци, на начин који му највише одговара – рекао је Радослав Бата Дружетић, председник Мото клуба „Хорда“.

– Деци ово много значи. Целе године једва чекају на долазак бајкера. Много нам је важна помоћ људи добре воље, са којима смо увек отворени за све видове сарадње – сматра Јованка Радишић, руководилац у Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

– Главни органитатори акције били су Мото клуб „Отписани“, удружење мотораша „Апостоли“ и Мото клуб “Хорда“, уз помоћ фолклорног друштва „Велико коло“, мото клуба из Кисача и бројних других пријатеља. Много је боље него раније, јер сад сваки Деда Мраз има свој џак са пакетићима и имамо много непосреднији контакт са децом – закључује Сандра Штели, портпаол „Апостола“.

Фото, текст: М.П.