ФОТО: Мото Деда Мразеви и ове године у акцији

У данашње време лажних узора, људи се често осете збуњени, када су суочени са питањем – шта је истинска величина? Стотинак новосадских бајкера одговорило је данас на то питање, али не речима, већ делом. Као и претходних година, они су обучени у Деда Мразеве поделили поклоне и слаткише најмлађим суграђанима у новосадским установама и Леденој шуми, поводом новогодишњих празника.

Временски услови, који су деловали као да би сваког тренутка могла пасти киша, нису спречили колону двоточкаша да обиђе Дом за децу и омладину у Ветернику, свратиште за децу улице, дечију болницу, сигурну дечију кућу, као и Ледену шуму у Дунавском парку. Већина шетача који су се око подне нашли у центру Новог Сада, били су изненађени када је колона бајкера продефиловала Змај Јовином и Дунавском улицом. Ипак, било је и оних који се нису изненадили.

-Знамо да се овај догађај одржава сваке године и то је јако лепо. Ево деца једва чекају да се сликају на мотору са Деда Мразом – каже  Гардиновчанин Ђорђе Обренов, који је са децом данас посетио Нови Сад.

Колико ова манифестација значи не само деци случајних пролазника у центру Новог Сада, већ и оној деци чија је чија је свакодневница много тежа, посведочио је и Бранко Зеленбаба, руководилац Прихватилишта за децу и омладину Нови Сад, односно сигурне дечије куће.

-То је велика подршка нашој деци. Деда Мраз је увек добро дошао. Захваљујемо се бајкерима на овом чину и честитамо им Нову годину – рекао је Зеленбаба, додајући и то, да је прихватилиште ове године од мотораша, осим слаткиша за децу, добило и помоћ у одећи и хигијенским средствима.

-Акције више и не бројимо. Битно је да смо се организовали и окупили да обрадујемо малишане. Одушевљење деце је оно што нас сваке године мотивише да ово радимо – смтра Сандра Штели, портпарол манифестације и чланица удружења мотораша „Апостоли“.

Поред „Апостола“, акцију су поржали и чланови других удружења попут Мото клуба „Хорда“. И поред тога, што је бајкерима новогодишња поворка постала рутинска ствар и престали су да броје акције, ваља поменути и то, да је данашња акција „Мото деда мраз“ одржана шеснаести пут.

У дечијој болници

Бранко Зеленбаба, руководилац сугурне дечије куће уручује захвалницу Зорану Матићу, председнику удружења мотораша „Апостоли“.

Фото, текст: М.П.