ФОТО: Мото Деда Мразеви прославили пунолетство и показали зрелост

Традиционална акција Мото Деда Мраз, одржана је јуче у Новом Саду, упркос епидемији корона вируса. Војвођански бајкери су том приликом демонстрирали врхунску зрелост у ношењу са ситуацијом – са једне стране поштовали су мере безбедности, а са друге стране нису дозволили да ковид 19 заустави живот и хуманост.

Празници су породично и радосно време у години. Многа деца у Дечијој болници, Свратишту за децу улице и Сигурној кући центра за социјални рад проводе празнике одвојени од породице и једна од ретких радости им је посета бајкера у оделима Деда Мразева. Ове године је било минимално директног контакта са малишанима, због епидемије корона вируса, те су мотораши пакетће са слаткишима и играчкама предали представницима поменутих новосадских институција. Упркос ситуацији, акцији је присуствовало скоро стотинак бајкера, који су се традиционално окупили испред Спенса, а после обиласка болнице, свратишта и сигурне куће, акцију су завршили у центру Новог Сада.

-Сваке године су нам узбуркана осећања и емоције сплашњавају данима. Тешко је обилазити децу која за празнике нису у својим домовима, али за њих то јесте срећа, а за нас част – рекла је Сандра Штели из мото дружине “Апостоли”. Са њом се слаже и Зоран Матић, председник Апостола.

-Ова акција је специфична због здравствене ситуације, те се придржавамо мера безбедности, а Дечијој болници смо донирали хирушки аспиратор – нагласио је Матић. Очекује се да аспиратор стигне за неколико дана.

Иначе, акција организована од стране војвођанских мотораша, ове године одржана је осамнаести пут, чиме је, фигуративно речено, постала пунолетна. Иако би неки организовање колоне бајкера Деда Мразеве током епидемије оценили као неодговорно – упркос предузетим мерама безбедности у виду маски и минималног контакта, ипак, тај чин нас подсећа на то, да ако заборавимо на радост и хуманост – који нас чине оним што јесмо, онда ни немамо шта да чувамо од болести, осим голих и бесмислених живота.

Окупљање на платоу Спенса.

Девојчица Кристина, која се креће помоћу инвалидских колица, испунила је своју жељу – да седне на мотор.

У Дечијој болници.

У Свратишту за децу улице. Један од малишана из свратишта позира на мотору на фотографији испод (штићеницима свратишта не смеју се фотографисати лица).

У Сигурној дечијој кући

Руководиоци Центра за социјални рад изразили су захвалност моторашима.

На фотографији изнад пролазници на улици одушевљено машу бајкерима. А на фотографији испод у колону мотора умешао се и један бициклиста.

У центру Новог Сада.

Фото, текст: М.П.