ФОТО: Петроварадинско подземље – повод за волонтеризам и дружење

-Ми смо се повукли у своје чауре и препустили град неким другим људима, уместо да изађемо напоље и да искористимо овакве јавне површине за дружење и упознавање – каже Драган Гвозденовић, ПР удружења Урбаних герила ратника из подземља, чију су волонтери и ове недеље наставили са чишћењем подземља Петроварадинске тврђаве. Овај пут, осим волонтеризма и доприноса заједници, да промовишу и вредности, које је Драган споменуо.

Сваке недеље све је више најмлађих волонтера. Осим што су седмогодишњи Матија Шишка и његов отац Драган одржали обећање од прошле недеље и поново се вратили да чисте тунеле, сада им се придружила и још једна четворочлана породица, чији најмлађи члан има само четири године.

-Мој супруг је већ био два пута у обиласку тунела, али сада смо први пут дошли сви заједно. Много више оваквих ствари је потребно, како бисмо живели квалитетније  – сматра Данијела Чизмадија из Новог Сада, мајка четворогодишњег Давида.

– Деца на овај начин развијају креативност и индивидиуалност, а ја планирам да доведем и своје родитеље, који имају 65 година – каже Драгана Рајић пројект менаџер УГРИП-а.

Волонтери су данас завршили чишћење Еугенове линије и Енвелопе другог положаја, а касније су се дружили уз котлић и пасуљ.

Фотографије, текст: М.П.