ФОТО: Јубиларна двадесета акција Мото Деда Мраз у Новом Саду – племенит циљ који траје

Новосадски бајкери дефиловали су прошле суботе улицама Новог Сада и поделили поклоне деци у оквиру традиционалне акције Мото Деда Мраз. Том јубиларном двадесетом акцијом доказали су континуитет у својој намери да учине нешто добро за свој град и најмлађе у њему.

Акција је почела окупљањем испред СПЕНС-а, одакле су бајкери кренули до дечије болнице. Затим су свратили до Свратишта за децу улице и сигурне дечије куће при Центру за социјални рад, а завршили су је пред одушевљеним малишанима на Тргу слободе.

-Дечијој болници смо поклонили помоћне кревете и шест инхалатора за децу, јер су нам рекли да им је то потребно. Ово радимо већ дуго и сви мотораши се одазову. Све смо сами финансирали, без помоћи града и државе. У претходних двдесет година спроводили смо ову акцију и по снегу, јер деци је лепо када виде Деда Мразове (и то на моторима). Доста градова по Србији сада спровди ову акцију, а Нови Сад је пре двадесет година био први – рекао је Зоран Матић, председник мото дружине “Апостоли”, која је главни организатор акције, иако су у њој учествовали и мотораши који нису чланови тог удружења. Позиву се одазвало око сто бајкера.

Зоран Матић

Колико та акција значи најмлађима у тешким животним ситуацијама потврдио је и Раде Здравковић, руководилац сигурне дечије куће при Центру за социјални рад.

Раде Здравковић

-Деца су већ данима нестрпљива. Има неке деце која су овде још од прошле године и памте претходну акцију. То је за њих велика радост и узбуђење – казао је он.

У бурном свету у којем живимо, који се мења из године у годину, месеца у месец, дана у дан, континуитет нечег конструктивног и племенитог јесте једна од ретких светлих тачки на крају тунела. А оно што је најбоље јесте то, што то чине наши обични суграђани – људи са стварним пословима и проблемима, који већ двадесет година успевају да све то оставе са стране, како би урадили нешто племенито.

На Тргу слободе

У свратишту за децу улице

У дечијој болници Деда Мразеви су оставили поклоне испред улаза, као и прошле године.

Фото, текст: Милош Павков